kkorneel7 képe

Délnyugati vadászat a bow echo árnyékában (2017. jún. 25.)

Ezúttal egy nappal a vadászat előtt kezdtünk szervezkedni, az egyesületünk által vasárnapra kiadott 2-es fokozatú konvektív előrejelzés pedig méginkább felbuzdította a társaságot. Hozzá kell tenni azonban, hogy szupercellákat illetően csupán marginális helyzetnek nézett ki a nap, ettől függetlenül (...és leginkább a jún.

Indexkép: 
Indexkép2: 
gbond képe

Viharvadászat az év egyik legkomolyabb helyzetében

2017. július 24-én, hétfőn kedvező légköri feltételek álltak fenn zivatarok, akár heves zivatarok, így szupercellák kialakulásához.

Indexkép: 
Indexkép2: 
gbond képe

Amerikai kaliberű szupercellák délnyugaton

Július 11-én egy kis tanakodás után gyorsan döntöttünk Adazzal, hogy elindulunk vadászni. Nekem személy szerint nem voltak extra elvárásaim a nappal kapcsolatban, mindössze csak vadászni akartam végre (idén először), és látni pár szupercellát. De messze nem gondoltam, hogy az utóbbi évek egyik legnagyobb fogásával térünk haza.

Indexkép: 
Indexkép2: 
gbond képe

Viharvadász hesszelés a Gellért-hegyen

Ma délután eléggé beindult a légkör Budapest környékén. Úgy ítéltem meg, hogy érdemes felmenni a Gellért-hegyre egy kicsit fotózni :) Nem tudom, utoljára mikor láttam a fővárosban ennyi szupercella kezdeményt egy rakáson.
Ez egy spontán viharvadászat volt, csak a mobil volt nálam, így a képek minősége lehetett volna jobb is, illetve ha a cellák után tudtam volna eredni.

Indexkép: 
Indexkép2: 
gbond képe

A május 23-ai budapesti villámárvízet produkáló zivatarok

Május 23-a egyik legnagyobb időjárási szenzációja - a dunaújvárosi tornádó mellett - minden bizonnyal a budapesti villámárvíz volt.

Indexkép: 
Indexkép2: 
Storman képe

Nem mezociklonális tornádó Dunaújváros térségében - részletes összefoglaló

Írásunk a 2017. május 23-án (kedd) délután Dunaújváros térségében kialakult nem mezociklonális eredetű tornádót mutatja be, a jelenséget ábrázoló fotókkal, az okozott károk felmérésével és az eset meteorológiai hátterével.

Indexkép: 
Indexkép2: 
szupercella.hu képe

Nem mezociklonális tornádó Dunaújváros-Perkáta között - előzetes

2017. május 23-án (kedd) délután nem mezociklonális eredetű tornádó alakult ki a Dunaújváros és Perkáta közötti területen, amit Papp Péter, szemfüles képzett viharvadászunk, a ViharVonal csapat oszlopos tagja el is csípett, pár száz méterről dokumentálta végig az eseményeket.

Indexkép: 
Indexkép2: 
Neofita képe

Egyszemélyes alföldi bevetés szupercellákkal

Múlt hét pénteken, 2017.05.12-én, igazi adrenalinbombát kapott a szupercellákra és viharvadászatra kiéhezett szervezetem, mely helyzetet csak fokozta, hogy ezúttal egyedül indultam egy alföldi bevetésre. Devilstorm barátom távol tartózkodott és a Hortobágyról dokumentálta az eseményeket, így maradt a magányos farkas effektus.

Indexkép: 
Indexkép2: 
adaz képe

Dél-hevesi körtúra szupercellák reményében - "Stormchase by Petőfi style"

Munkám okán 2017.05.12-én Egerbe látogattam. A modell előrejelzések előre vetítették, hogy az észak-alföldi régió területén kiterjedt szupercellás konvekció várható  a kora délutáni óráktól kezdve. Alig vártam, hogy munkámat befejezve Egerből dél felé vehessem az irányt.

Indexkép: 
Indexkép2: 
szupercella.hu képe

A 2016-os szezon viharvadász szemmel

Az év végéhez közeledve összegyűjtöttük, hogy mennyire is volt alkalmas viharvadászat és viharmegfigyelés (spotterkedés) szempontjából az idei év.

Indexkép: 
Indexkép2: 

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu