Csütörtöki elemzés

gbond képe

A Sziklás-hegység felett található teknő lassú mozgással tovább halad kelet felé, miközben tovább gyengül. Ezzel párhuzamosan a szélnyírás is egyre kisebb értékeket ér el az általa befolyásolt terület felett. Ezért a szervezett zivatarrendszerek kialakulása a legkritkusabb kérdés.
A nedvességgel viszont már nem lesz probléma, az Appalache-hegységtől nyugatra eső területeken. A konvektív rendszerek kifutófrontja mögötti hideg levegő átmenetileg stabilizálja a légkört, de várhatóan a Rio Grande folyó völgye felől újabb konvergencia húzódik Texas fölé. Ezen a területen 2000-4000 J/kg CAPE várható, ez Texas ÉK-i felén 20 m/s és a feletti szélnyírással társul, és É-ÉK felé haladva a vonal mentén is jók a szupercellák kialakulásának a feltételei. Az előzőleg említett elsődleges kifutófront mentén is várhatóak szervezett zivatarok (Mississippi völgye), de a szélnyírás itt már alacsonyabb lesz.
Összefoglalva: Texas K-i és Oklahoma DK-i fele ígérkezik a legjobbnak viharvadászat szempontájból.

Stormanék még elég messze

Stormanék még elég messze vannak az említett helytől, viszont már szép kis zivatarlánc alakul Texas D-DK-i csücskénél.

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu