Vasárnapi konvektív elemzés

gbond képe

Az USA közép-nyugati síksága felett egy magassági gerinc található, ami kelet felé helyeződik át a nap folyamán. Ehhez minden szinten melegadvekció társul, ám meglehetősen száraz levegő áramlik D-DNY felől. Kissé nyugatabbra egy talajmenti ciklonális mező helyezkedik el. Oklahoma, Kansas, és Texas középső részei felett egy dryline húzódik, amely a sivatagi és az óceán felől áramló levegőt választja el egymástól.


 

E vonal környezetében 3000 J/kg és a feletti (hazai szemmel nézve extrém) CAPE értékek is felléphetnek. A kevés nedvesség miatt ez várhatóan kevés helyen fog zivatart eredményezni, de ahol kialakul, ott heves események várhatóak (a fő veszélyforrás a szignifikáns jégeső).


 

Észak felé haladva, ezt a vonalat meghosszabbítva már valamelyest jobbak a nedvességi viszonyok a melegfronthoz közeledve (Nebraska, Dél-Dakota területén), itt nagyobb a tornádó esélye. A nap második felében, illetve éjszaka egy zivatarrendszer kialakulása várható Nebraska állam környezetében.

A helyzetre való tekintettel, még nem zárható ki frissítés a nap folyamán.

egyéb forrás: spc.noaa.gov

Miért van itt mindig ilyen

Miért van itt mindig ilyen nagy szélnyírás szinte az egész USA-ban? Mi ennek az oka?

gbond képe

Az SPC levette a slight

Az SPC levette a slight risket Texas egy részéről - valami hasonlót vártam, elég gyér a nedvesség. Jó kis bizonytalanság van a délutáni zivatarképződéssel kapcsolatban. Reméljük Stormanék azért északabbra látnak valamit.

Ilyen labilitás valaha lesz

Ilyen labilitás valaha lesz nálunk?:P Ja, tudom... majd 2050-ben:D

Maci01 képe

Te is egy ekkora labilitás

Te is egy ekkora labilitás közepén voltál tavaly,:) Storman bácsi szerint Mezőkövesd térségében 4000 J/k körül volt a Cape akkor! :)

Elnéztem a színskálát, azt

Elnéztem a színskálát, azt hittem az már 5-6000:P

Maci01 képe

Reméljük lesz frissítés,mert

Reméljük lesz frissítés,mert az ugye csak jót jelenthet :)

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu