Előzetes összefoglaló a vasárnapi viharvadászatról

gbond képe

Május 11-én vasárnap több viharvadász csapat is úton volt, hogy megfigyelje a kialakult viharokat. Stormanék csapata mellett a mi csapatunk is elindult Budapestről. Ezt a csapatot Zsuzzs, Adaz, Devilstorm és jómagam alkottuk. A dunaföldvári, délután 3 óráig tartó várakozás után felgyorsultak az események.

Sokáig együtt haladtunk, aztán különváltunk, mikor már több különböző cella is kezdett erősödni.
A mi csapatunknak abban a szerencsében volt része, hogy sikerült levadásznia az ország két legnagyobb szupercelláját. Az első, hosszú életű cella peremfelhőjéhez kapcsolódóan pár tíz méterre egy tőlünk kialakult gustnado-t is levideóztunk Előszállás közelében. A másik, kiskunsági cella pedig pont az orrunk előtt durrant be Kiskunfélegyháza mellett, aminek a csapadéka kicsit érintett is, majd a cella hátsó részén egy nem mindennapi örvénylést is megfigyeltünk - ha minden igaz, erről is készült videó. Több, mint 400 km megtétele után tértünk vissza Budapestre, egy pörgős, izgalmas vadászat után.

A részletesebb beszámoló később, az anyagok, fényképek, videók feldolgozása még jópár napig el fog tartani, de ígérjük, ütős lesz! :)

Egyelőre pár kép ízelítőnek, Zsuzzs jóvoltából:


 
Zárásként pedig álljon itt egy rövid videó :)
(Devilstorm kolléga felvétele)

 


bery képe

Hamis kis dög lehetett.....

A tiétek bitang lehetett abból a szempontból hogy tornádó kialakulásának esélye nagyon ott volt de a mi kis kunsági fenevadunkat még Reed Timmer csapata is megirígyelné annyira tipikus amerikai jellegű volt az egész!
Mire Törökszentmiklósra beért azt birom senki fotóján nem látni azt ahogy itt teljesen kiadta kifejlődött, kirajzolódott az egész cella gyönyörűen az egész struktúra peremfelhő, falfelhő, RFD, és minden majd számítógépen a videókat illetve fotókat elküldöm! A blogot meg kíváncsian és izgatottan nagyon várom, mivel a ti cellátok is fantasztikusan gyönyörű!
Gratulálok nektek a kapáshoz!

devilstorm21 képe

Várjuk a képeidet...!

Várjuk a képeidet...!

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu