Visszatekintő 2013. ( I. rész)

devilstorm21 képe

Közeledve az év végéhez, úgy gondoltam tollat ragadok és pár mondatos blogbejegyzéseimmel visszaemlékezek a számomra legszebb és egyben legemlékezetesebb külföldi szupercellákra. A szakmai részt, ha lehet kerülöm, hiszen következő évben új tudományos anyagunk bővelkedni fog benne. ;)

Nos, talán kezdjük ezzel a csodálatos LP szupercellával, amit Nebraskában sikerült lencsevégre kapni május 26-án. Egy igazi csinos leányka perdült táncra előttünk, tankönyvbe illő mesebeli struktúrával. A többrétegű lencsés felhőstruktúra és a tekeredő habos torony bizony nem kicsi forgási sebességről ad tanúbizonyságot. De ha már leánykáról beszéltem, akkor érdemes a cicus karmairól is egy pár szót ejteni. Eme csöppség bizony teniszlabda nagyságú jegekkel ajándékozta meg az alá bemerészkedőket, nem beszélve a fenséges lecsapó villámokról.

Irigy vagyok rád Vanessa Neufeld!:)

Kép: Vanessa Neufeld

Írta: Devst

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu