II. Viharvadász Találkozó

kovkor képe

Két év kihagyás után idén végre megrendezésre került a II. Viharvadász Találkozó.  A helyszín ismét a Velencei-tó volt. Szerencsére a 3 nap alatt az időjárás kedvezett nekünk, bár egy jó kis viharvadászat beleférhetett volna a programba, de azért élményekben,  jó kedvben nem volt hiány...

 


Szakma

Nem múlhat el Viharvadász Találkozó előadások, beszámolók nélkül. Így volt ez idén is, de tanulva a 2 évvel ezelőtti hibáinkból, próbáltuk lazábbra venni a dolgokat. Kevesebb volt a száraz, tudományos előadás, nagyobb hangsúlyt kapott a csapatépítés, hogy jobban megismerjük egymást.

Az első nap délutánja a Konvektív Vetélkedővel kezdődött.


A csapatok egymást méregetik.

4 csapat mérte össze tudását: a Bal Szél, a Dekreatívok, a Szignifikáns Fátyolfelhő és az Alföldi Betyárok & Betyárnő nevűek.


Így néz ki a "narancssárga viharjelzés" lerajzolva.

A csapattagoknak meg kellett mutatni meteorológiai tudásukat olyan játékokban mint a konvektív activity, fogalom magyarázat vagy épp a rablással izgalmasabbá tett villámkérdések.


Anarki nem Tai Chi bemutatót tart, hanem egy fogalmat próbál elmutogatni.

A versenyt végül Herkules, Anarki és Devilstorm nyerte a Szignifikáns Fátyolfelhő csapat tagjaiként, nyereményük egy igen ízletes, és az alkalomhoz illő torta volt.

A 3 nap alatt több izgalmas és érdekes előadást tartottak a srácok.
Természetesen a legnagyobb érdeklődéssel várt előadások Storman amerikai kiruccanásával kapcsolatosak voltak. A képekből, videókból, beszámolókból megismerhettük az ottani viharvadászok mindennapjait, a technikát amivel olyan helyzetkbe is bemerészkednek, amiket mi messze elkerülünk :)
Storman 3 hétig vadászott tornádokra, szupercellákra odakint. Élményeiről részletesebb beszámolót a Tornádóvadászat az USÁ-ban blogban olvashattok.  Vetítésre került egy olyan 15 perces anyag is, amit még addig senki nem látott...ezt is megtaláljátok a fenti blogban.

A másik nagy sikert a Felhőszakadárok nevű csapat viharvadász beszámolói aratták. A fiúk - Neofita és Devilstorm - a 2009-es Viharvadász Találkozó alatt ismerkedtek meg egymással, és azóta az Egyesület egyik legaktívabb csapatát alkotják. Előadásukban a 2010-es év viharvadászataik összefoglalóját élvezhettük.


A Felhőszakadárok csapat

Szakmai előadások keretében Polyánszky Zoltántól hallhattunk sok érdekességet az elmúlt évek legpusztítóbb viharairól és azok meteorológiai hátteréről, valamint Kun Sándor (Devilstorm) avatott be minket mélyebben a viharok működésébe, illetve bemutatta a módosított Fujita skála magyaroszági alkalmazhatóságát.


Viharvadászok színe-java :)

Az előadásokra nem csak tagjaink voltak kíváncsiak, hanem a média is képviseltette magát.


A TV2 és a Magyar Televízió kamerái.

Média

2008 óta a Szupercella.hu illetve később az Egyesület a zivatarszezon idején szinte állandóan jelen van a médiában is. A köztudatba került a "szupercella", mint a leghevesebb zivatartípus fogalma, és folyamatosan azon dolgozunk, hogy a médiát is felhasználva megismertessük az emberekkel az Egyesület célkitűzéseit, feladatait.
A II. Viharvadász Találkozó remek lehetőséget teremtett arra is, hogy a különböző médiumok képviselői testközelből találkozhassanak a viharvadászokkal.
Első nap a Kossuth Rádió riportere kérdezgette a tábor résztvevőit erről a veszélyes "hobbiról", majd másnap vendégül láttuk a TV2 és a Magyar Televízió munkatársait is.


Storman a Magyar Televíziónak nyilatkozik.


"Mi veszi rá az embert, hogy ilyen veszélyes helyzetekbe keveredjen?"

Hangulat

Aki ott volt, annak nem nagyon kell bemutatni. Aki nem volt ott, az remélhetőleg a következő találkozóra eljön, és átéli mindazt, amit ez a 3 nap nyújtott. 

Jöjjön néhány fotó a teljesség igénye nélkül...


Útban a vacsora - és a sör - felé


"Ahaaa, szóval ilyen az örvényesség a tonikban!"


Készül a tökéletes tárcsán sütött csirkeszárny.


Majdnem olyan jó volt, mint egy szupercella...


"Ne válogass, fogd és fuss!"


Tények, minden nap 18:30-kor a TV2-n.


Valahol minden viharvadász egy nagyra nőtt gyerek...


A második este főfogása...


... amit a főszakács saját kezűleg osztott szét.

 
Paprikás krumpli, friss kenyér, sör, jó hangulat...mi kellene még!?

Reméljük, hogy idén is jól éreztétek magatokat, és a legközelebbi III. Viharvadász Találkozóra is eljöttök! 
A hétvége alatt többen kérdeztétek, hogy mikor lesz a következő találkozó, lesz-e esetleg egy szezonzáró összejövetel is.
Bízzunk benne... :)

Neofita képe

Így van! Aki pedig ezek után

Így van!
Aki pedig ezek után kihagyja a következő talit, az magára vessen. :P :)
Szuper volt! Olyan Szuper-cellás! :)

devilstorm21 képe

Tökéletes összefoglaló!:)

Tökéletes összefoglaló!:)

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu