Ma is kedvezőek a feltételek szupercellák kipattanásához

gbond képe

A Sziklás-hegység feletti teknő lassan helyeződik kelet felé, amelyhez Colorado és Kansas határvidékén egy talajmenti ciklon kapcsolódik.
A ciklonhoz tartozó melegfront mögött labilizálódik a légkör, és a diabatikus felmelegedés illetve a nedves levegő hatására magas energiák halmozódnak fel.


 

Elsősorban a Kansas középső részein található hármaspont közelében legjobbak a feltételek szupercellák kialakulásához - itt jégeső és tornádó is előfordulhat, de később a dryline mentén délebbre is kipattanhatnak izolált cellák. Oklahoma és Texas államokban is előfordulhat tornádó az alacsonyszintű jet megerősödésével és a határréteg benedvesedésével.
Továbbá az éjszaka esetlegesen vonalba rendeződött zivatarok heves jégeső és pusztító szélvihar veszélyét hordozzák magukban.

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 1 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu