Tornádók helyett egyelőre bölényvadászat

Storman képe

Természetesen csak fényképezőgéppel, de tény, hogy volt mire lőni. A május 4-i, Wichita Mountains Wildlife Refuge vadrezervátumban megejtett kirándulásunk során először a Mount Scott tetejére mentünk fel, ahonnan pompás kilátás nyílt a környező tájra. A hegy mellett közvetlenül a Lake Lawtonka víztükre csillogott, a távolban pedig itt-ott a prériből kimagasló hegyek tarkították a látképet. A sziklák között figyelmesen kellett járkálni, mert a mindenféle veszélyes csúszómászó jószágok errefelé nem ritkák. A vadnyugati hangulatot a felettünk keringő, dögre leső pulykakeselyűk fokozták.

A hegyről leereszkedve a síkabb terepen komótosan őgyelgő bölényekkel futottunk össze, aztán pedig rábukkantunk egy prérikutya-telepre, ahol megannyi kisebb-nagyobb példány illegette-billegette magát, miközben némelyik eszeveszett csipogásba kezdett, figyelmeztetve a többieket, hogy megérkeztünk.


 
Az ebédet a Meers Store & Restaurant-ban költöttük el, ahol a helyi, speciális marhából készült burgert próbáltuk ki. A marhahús leginkább valamiféle jófajta, napon szikkadt traktorgumira emlékeztetett – ízre-állagra egyaránt -, de az tagadhatatlan tény, hogy speciális volt. A hely különlegessége volt még továbbá a befőttesüvegben felszolgált ital (a képen a háttérben Jim Leonard, a tornádó- és hurrikánvadászat nagy öregje látható, aki szintén velünk tart).


 
Az időjárási helyzettel kapcsolatban továbbra is úgy néz ki, hogy vasárnap (május 8-án) indul a buli, és utána már kevésbé nyugszik le a légkör. A szárazvonal mentén kialakuló, magas felhőalappal rendelkező szupercellák ugyan kisebb eséllyel eredményezhetnek tornádókat, de brutális méretű jegeket produkálhatnak, és a lassú mozgásuk miatt remek lehetőséget nyújthatnak látványos timelapse felvételek készítésére.

Neofita képe

Szerintem itt Mindenki így

Szerintem itt Mindenki így van ezzel! :)
Egyébként Storman papa! Nagyon király lett ez a cikk is! Tök jó, hogy szinte Veled élhetjük meg a dolgokat!!!
Csak így tovább! Várjuk a további fejleményeket!!!! :)

Mulder képe

De elmennék az

De elmennék az USA-ba:!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MkRMaN képe

Sok sikert! Csak a jegekre

Sok sikert! Csak a jegekre vigyázzatok!:)

Sok sikert a tornádó

Sok sikert a tornádó "vadászathoz"! Aztán az indiánokkal vigyázni :)))

Anarki képe

Akkor már nem kell sokáig

Akkor már nem kell sokáig várni! :) Kíváncsi leszek, hogy miféle cellákat sikerül lencsevégre kapni! :)

Neofita képe

Anarki! Sztem többféle

Anarki! Sztem többféle variáció is van! ;)
http://www.idokapu.com/wp-content/uploads/2011/04/ik_cella.jpg

Remélhetőleg ezeknél sokkal szebbeket fogunk látni! :)

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu