Bevezető ismeretterjesztő írásunk a mezoskáláról és a konvekció alapjairól a Tudomány menüpontban

kovkor képe

Augusztus végén sajnos elérkezett az igazi konvektív szezon vége, de a téli félévben sem tűnünk el ezúttal. Rendszeresen jelentkezünk mostantól ismeretterjesztő anyagokkal, amikkel megpróbáljuk lefedni a konvektív jelenségek, folyamatok és összefüggések teljes tárházát. A leírásokban viszonylag egyszerűen, az átlagember számára érthetően fogjuk elmagyarázni az olyan bonyultabb jelenségeket, mint például a bow echo kialakulása vagy a tornádó létrejötte, emellett számos alapfogalmat és szakmai kifejezést is tisztázunk. Célunk egy átfogó, a mezoskálájú folyamatokat teljes mértékben felölelő, magyar nyelvű tudásbázis létrehozása a szupercella.hu-n, amit bárki haszonnal alkalmazhat, ha szeretne elmélyedni a témában. Terveink szerint legalább heti rendszerességgel fogunk ezentúl jelentkezni főként az amerikai COMET program alapján összeálló friss ismeretterjesztő anyaggal. Figyeljétek az oldalt és a híreket!
Legelső, bevezető jellegű írásunk elsősorban a konvektív folyamatokat kategorizálja térbeli kiterjedésük és élettartamuk alapján, de magáról a konvekcióról, mint alapfogalomról is értekezik egy keveset.  Az írást a Tudomány menüpontra kattintva érhetitek el.

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu