Továbbra is felhőszakadás, jégeső

gbond képe
Fokozat: 

A tegnapi naphoz hasonló időjárási helyzet várható a mai nap folyamán is. Szinte az egész országban, bárhol kialakulhat zivatar, az események fókuszpontja nehezen meghatározható. A fő veszélyforrás a felhőszakadás és a jégeső. Szupercellás konvekció továbbra sem várható, az előrejelzés az előbb említett heves események lehetősége miatt született meg.

A labilitás továbbra is magas (néhol a 2000 J/kg-ot közelíti), a tegnapi napnál kedvezőbbek a nedvességi viszonyok is (kihullható vízmennyiség 25-32 mm). A lassú cellamozgás ma is eredményezhet villámárvizet megfelelő feltételek esetén.
Az intenzív zivatarcellák produkálhatnak 2 cm körüli, illetve annál valamivel nagyobb jégszemeket is. A középszintű kiszáradás ma is jelentős, főleg az Alföldön (igen magas DCAPE értékek), ezek a zivatarok viharos kifutószéllel is járhatnak, akár 90 km/h feletti széllökésekkel.

Érvényesség vége: 
2015, június 10 - 08:00

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu