Gyenge hidegfront multicellákkal

gbond képe
Fokozat: 

Hazánkat egy gyenge ill. lassú mozgású hidegfront súrolja a mai nap folyamán. Ez nagy változást nem hoz időjárásunkban, viszont megnöveli a labilitást és zivatarok esélyét. A felkiáltójeles előrejelzés döntően a lokálisan lehulló nagy csapadék miatt került kiadásra.

A délután folyamán a konvekció várhatóan az országunk fölé is átterjed Szlovákiából (labilitásban nem lesz hiány), akár egy nagyobb MKR lehetősége is benne van a pakliban. A kihullható vízmennyiség az ország északi, ill. ÉK-i harmadán eléri a 28-30 mm-t. Ez a tény a lassú mozgású zivatarok és a domborzati tényezők közrejátszásával előidézhet villámárvizet is főleg az Északi-középhegységben. MKR szempontjából a bizonytalanságot az alacsonyszintű nedvesség jelenti, mennyire tud a rendszer délre terjedni, illetve összeállni.
Jégeső is előfordulhat, főleg izolált zivatarokban a jégméret elérheti a 2 cm-t, továbbá a zivataros széllökések sebessége a 90 km/h-át (jelentős a kiszáradás középszinten).

Érvényesség vége: 
2015, június 9 - 08:00

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu