BP

Felhasználó: 
Marko
Időpont: 
2015, május 20
Időpont magyarázat: 
19-23 h
Bejárt útvonal: 
Zugló-Pestszentlőrinc

A mai napon stormspottingolásra volt csupán lehetőségem, hiszen este 7-ig dolgoztam. Zuglóból hazafelé jövet láttam a Budapesttől északnyugatra kialakult zivatarfelhőket, amelyek a fronthoz kapcsolódó konvergencián alakultak ki. Az összeáramláson egyébként végig, ameddig látni lehetett, magasba törő congestusok voltak láthatók, sejteni lehetett, hogy még lesz a vonalon újabb Cb. Ki is alakult mégegy, Budától északnyugatra és haladt tovább észak felé.

A mi főműsorunk azonan sötétedés után következett, ekkor ugyanis Budapesttől délre pattantak ki zivatarok, több hullámban érkeztek. Ezek egyike sem mutatott szupercellás jelleget, károkozó szelet, jeget nem okoztak, csupán 60km/h körüli legerősebb széllökésre futotta, ám a villámtevékenység rég nem látott mértéket öltött. Rengeteg volt a látványos lecsapóvillám, sokuk igen közel, 1-2 km-en belül csapott be. Ez a zivatarozás 21:30 körül kezdődött, és éjfél után kevéssel ért véget.

Lakóhelyemet 4 zivatargóc érintette.

Összességében nagyon elégedett voltam az időjárás által nyújtott műsorral.

Megfigyelt jelenségek: 
Zivatar felhő
Károk: 
Nem keletkeztek károk.
Fotók: 
Stormpanel: 
Igen, rögzítettem az útvonalam a Stormpanellel

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu