BP

zsuzzzs képe
Felhasználó: 
zsuzzzs
Időpont: 
2015, május 20
Időpont magyarázat: 
17:00-22:10 között
Bejárt útvonal: 
Dunakeszi decathlon parkoló, Duna plaza környéke, majd Zugló

Már munkából hazamenet kiszúrtam a képződő cellákat, de akkor még jóval Budapesttől Keletre volt a képződés, délnyugati áramlással, így csak vártam (első fotó a Margit hídról)

19:00 körül aztán, mikor kiléptem a parkolóba, már megindult a csapadékzónája egy szép üllővel megáldott cellának, és távoli lecsapók is látszottak. Hazafelé látszottak a Buda feletti új képződmények. Újpesten aztán az ismerősöméknél az erkélyről néhány szép képet tudtam lőni a Pilis felett garázdálkodó képződményről, mely 5-10 mp-enként produkált lecsapókat.

Hazaúton már figyeltem a radart, és láttam, hogy pont Zugló felé tart a vadiúj képződés, így egyből fényképezőgépet ragadtam, és amennyire ki lehet látni, igyekeztem elkapni a dolgokat, délnyugati kilátásom van. A csapadék északnyugati irányból "fújt be" a szunyoghálón. Több rövid idejű, intenzív csapadék volt, jeget nem észleltem. Jelentős mennyiségű villámtevékenységet figyeltem meg, gyakran csapadékba ágyazódva (tehát nem látványosan)

Az idei első, Budapestet rendesen elérő vihar volt, kései, de kellemes szezonkezdés.

 

Megfigyelt jelenségek: 
Zivatar felhő
Károk: 
Minimális szél miatti ág-letörések.
Fotók: 
Stormpanel: 
Nem

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu