Magassági hidegörvények kereszttüzében

Neofita képe
Fokozat: 

Hazánktól délre távolodik és gyengül, közben északkelet felől megközelít egy magassági hidegörvény bennünket. Mai nap még az előbbihez tartozó örvényességi,  és az alsó szintű konvergens mezők határozzák meg hazánk időjárását.
Ezen zónák tartós, és viszonylag lassú dinamikájú fennállása, némi labilitással fűszerezve, továbbra is alkalmat teremthet nem-mezociklonális tubák, megfelelő terepviszonyok mellett akár villámárvizek megjelenéséhez. Mivel összességében mindkét jelenségre csak kicsi esély van, ezért számozott fokozat nem kerül kiadásra. Villámárvíz inkább a keleti országrészben ütheti fel a fejét, a még magas értéket felvevő kihullható vízmennyiség és tartósan jelen lévő pozitív örvényességi mező kapcsán. Míg tubák inkább É-on, Ény-on,  esetleg az (észak)keleti határszél közelében jelenhetnek meg nagyobb eséllyel –persze kizárni máshol sem lehet. 

Érvényesség vége: 
2014, július 24 - 08:00

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu