Mai rendkívüli időjárási helyzet

Anarki képe

Ahogy a konvektív előrejelzésünk legmagasabb fokozatából és az Országos Meteorológiai Szolgálat piros riasztásából is kiderül, a Dunától keletre ma rendkívüli időjárási eseményekre lehet számítani az előrejelzések alapján. Mint minden konvektív helyzetben, úgy a mostaniban is akadnak bizonytalansági tényezők, de a modellekben mutatkozó paraméterek az idei szezon legjobb helyzetét vázolják fel előttünk, ami minden eddiginél alkalmasabb lehet VIHARVADÁSZATOKHOZ!

Hosszútávú előrejelzések alapján úgy tűnik, hogy nem ez lesz az utolsó komoly zivataros helyzet!

Konvektív előrejelzésünk szövege:  http://szupercella.hu/index.php?x=konv

Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése: http://www.met.hu/hunalarm/

Az egyesületi tagjaink a mai napon érvényes készültségnek köszönhetően láthatják az OMSZ által rendelkezésünkre bocsájtott 1 km-es kompozit radarképet, illetve egyéb hasznos információkat, amiről az egyesületi menüpontban lehet olvasni: http://szupercella.hu/index.php?x=egyesulet2

A megosztott információk a viharvadászatok sikerességéhez járulhatnak hozzá, ezzel is segítve a viharkutatás fejlődését, ugyanis Magyarország szupercella veszélyeztetettsége jelentősnek bizonyul. Minnél több információ gyűlik össze a vadászatokon, annál részletesebb képet kaphatunk ezen jelenségek összetevőiről, illetve elősegítheti az előrejelzéseink pontosságát.

Az egyesület tagsági díjja az év hátralévő részében 2500 Ft, illetve a következő év egészére 5000 Ft lesz, ahogy azt az egyesület menüpontban olvasni lehet. Továbbá a tavalyi tapasztalatokból kiindulva a téli félévben is könnyen összejöhetnek olyan helyzetek, amikor lehetőség nyílik szupercellák kialakulásához. Gondoljunk 2009. karácsonyára, amikor a Dunántúlon több szupercella is tevékenykedett.

Az egyesületbe való belépés lehetősége folyamatos és itt intézhető:  http://szupercella.hu/index.php?x=egyesulet4

Eddig az időpontig több viharvadász csapat alakulásáról kaptunk információkat és jómagam is vadászatra indulok a délután folyamán! :)

A szebbnél szebb képeket feltölthetitek a Szupercella.hu Médiatárába, ahol a tegnapi nap folyamán mindenki kapott +50 mb tárhelybővítést. A feltöltött képeket az eseményről szóló esettanulmányban felhasznájuk, így mindenképpen érdemes a feltöltéssel foglalkozni.

Az oldalon igénybe vehető a "HÍR BEKÜLDÉSE" funkció, amivel Ti is szerkeszthetitek a főoldalon látható híreket. Az ilyen úton beküldött híreknek fontos kikötése, hogy heves eseményekről tájékoztasson, valamint mindenképpen írjátok oda, hogy mikor és hol készítettétek az adott képeket! Adminisztrátori elbírálás után ezek kikerülnek a főoldalra.

Mindenkinek sikeres vadászatot és megfigyelést kíván a Szupercella.hu csapata!

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu