Konvektív előrejelzés fokozatainak módosítása

Neofita képe

Mint bizonyára többen észrevettétek, a konvektív előrejelzés fokozatainak leírása módosításokon esett át! Úgy véltük, már ráfér egy kis ráncfelvarrás, és talán jobban segít eligazodni mindenkinek a heves események, és a hozzájuk rendelt fokozatoknak az útvesztőiben.
A pontosításokon kívül 1-2 dolog alapjaiban is megváltozott. Ezek közül a legfontosabb tényező, hogy a 0-ás fokozat a jövőben minden olyan, az átlagosnál magasabb bizonytalanságot magába rejtő szituációnál is ki lesz adva, amikor heves események mértéke egyébként az 1-es fokozat kritériumait elérné. A túl nagy bizonytalanság miatt viszont mégsem 1-es, hanem 0-ás fokozat kerül majd kiadásra, és ez egyben kiváltja azokat az (eddig csak hírben közölt) írásokat, ahol az ilyen szituációk eddig voltak elemezve. A nullás fokozat továbbra is helyet ad majd a nem-mezociklonális tubáknak/tornádóknak, de az akár villámárvizet is okozó, hirtelen lezúduló nagy csapadék, mint veszélyes tényező, átkerült az 1-es kategóriába.
A többi részletet megtaláljátok a lenti link alatt:
http://szupercella.hu/konvektiv_elorejelzes_jelentese

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 2 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu