Kötetlen vacsora Greg Thompson amerikai viharvadásszal - 2. rész

Storman képe

Hazánkban járt Greg Thompson amerikai viharkutató és viharvadász, mely alkalmat kihasználva szeptember 27-re szerveztünk is vele egy találkozót. A kötetlen vacsora keretében többek között beszélgettünk a viharvadászat, a villámfotózás és a timelapse-készítés csínjáról-bínjáról, de szóba került a numerikus előrejelzés és a viharok mikrofizikája is. A szerény létszámú, de annál hangulatosabb összejövetelen Greg mellett Zsuzzzs és Micimackó, valamint jómagam, Storman képviseltük a hazai viharvadászok krémjét :). Miután a budapesti urbán-dzsungelben épp elveszni készülő Greget előhalásztam a megbeszélt étteremhez közeli mellékutcából, fejest ugrottunk néhány sörbe, és meg is indult a sztorizgatás, az élmények megosztása, valamint a már-már követhetetlenné váló technikai eszmefuttatások tömkelege :)


 
Micimackó a coloradoi barátunk tiszteletére - mintegy vadnyugati jelleget kölcsönözve a találkozónak - hasba lőtte magát... egy kis lekvárral :)


 
A főétel azonban mennyiségileg hagyott némi kívánnivalót maga után, így desszertnek szükség volt még egy kis utánpótlásra, gulyásleves formájában.


 
Az est kellemesen vibráló alkoholmámorban ért véget (legalábbis számomra, Zsuzzzs a 0 ml alkoholbeviteltől nemigen állt fejre :)), Zsuzzzs útmutatásával pedig Greg megismerkedett fővárosunk egy-két kimagasló pontjával, melyek remek éjszakai fényképezési lehetőséget kínáltak.

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu