Minimális esély 1-2 érdekesebb jelenségre

Neofita képe

A vasárnapi nap folyamán (vélhetően) nem nagy számban fordulnak majd elő záporok, zivatarok, és az alacsony szélnyírás miatt csak egycellás, illetve gyengébb multicellás konvekció várható. A paraméterek összességében nem tűnnek veszélyesnek, így előrejelzést sem adunk ki, de néhány érdekes momentumot azért fel lehet fedezni, melyek minimális eséllyel ugyan, de meglepetést okozhatnak.

 A kifejezetten magas (>20 fok) harmatpont depresszió az épkézláb cellák környezetében száraz mikroburst-ök kialakulásával járhat, valamint a lassú cellaáthelyeződés a középhegységeink területein kis eséllyel villámárvizet okozhat. Utóbbit támogatja az Északi-középhegység területén tartósabban analizálható alacsonyszintű nedvesség-konvergencia is.

Külön érdekességként megemlítendő, hogy ma esély kínálkozhat komolyabb porördögök megfigyelésére is –főleg a déli órák tűnnek ehhez megfelelőnek.

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu