Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesülete

Az Egyesület fő célkitűzései:


1. Az érdeklődők viharmegfigyeléssel, viharvadászattal, illetve viharkár felmérésével kapcsolatos tevékenységének összefogása, szervezése, színvonalának emelése, körének bővítése.

2. A beérkező, illetve a rendelkezésre álló heves időjárási folyamatokkal kapcsolatos megfigyelések, információk feldolgozása, rendszerezése, kutatása, továbbítása, előrejelzési technikák fejlesztése, a hivatásos meteorológusok munkájának segítése. A kutatás során Magyarország heves zivatar, illetve ahhoz kapcsolódó jelenségek veszélyeztetettségének felmérése. Az előrejelzési technikák fejlesztésével, a pusztító viharok jobb előrejelezhetősége révén a viharkárok mérséklése, az élet és vagyon védelme.

3. A feldolgozások eredményeinek publikálása, tapasztalatainak megismertetése a témakörben ismeretterjesztő tevékenység folytatása, előadás-sorozatok (találkozók, online konferenciák), összejövetelek formájában.

Általában a Viharvadászok Egyesületéről

Egyesületünk az Országos Meteorológiai Szolgálattal szorosan együttműködve a magyarországi viharkutatást, és a hivatalos veszélyjelző tevékenységet kívánja támogatni. A viharmegfigyelések népszerűsítésével, a viharvadászatok, illetve viharkárfelmérések megszervezésével, a beérkező információk gyűjtésével, rendszerezésével, feldolgozásával lehetőség nyílik az Egyesület szakértői számára a konvektív előrejelzésekhez felhasznált előrejelzési módszerek fejlesztéséhez, verifikálásához. A pontosabb előrejelzések – a megelőzésen keresztül – a viharkárok mérséklését és az élet és vagyon védelmét szolgálhatják.

A beérkező információk (beszámolók, feltöltött képek, videók, mérések) lehetőséget teremthetnek arra, hogy minden eddiginél pontosabb képet kapjunk Magyarország és térsége heves zivatar, illetve ahhoz kapcsolódó veszélyes jelenségek (pl. szupercella, jégeső, tornádó) veszélyeztetettségéről. Ezen információk az éghajlatváltozás hatásainak pontosabb felmérését is lehetővé teszik.

Egyesületi weboldalunkon keresztül elsődleges céljaink között szerepel a látogatóink zivatarokkal kapcsolatos ismereteinek bővítése, amihez ismeretterjesztő anyagaink és saját írásaink, elemzéseink járulnak hozzá. Fórumainkon, a chat szobáinkban pedig további lehetőség nyílik az ismeretek közvetlen bővítésére, az egymástól való tanulásra.

Egyesületi weboldalunkkal szeretnénk hozzájárulni, hogy a zivatarokkal még csak most ismerkedő, vagy irányukba már régóta érdeklődő látogatóink minél több, izgalmasabb, látványosabb megfigyelést végezhessenek és oszthassanak meg egymással a konvekció ezen sokszor lélegzetelállítóan izgalmas, ugyanakkor gyakran károkat, sérüléseket okozó, vagy akár emberi életeket is követelő formáiról.

Minden olyan érdeklődőre számítunk, akiket lenyűgöznek, vagy kíváncsisággal töltenek el a zivatarok, vagy a nagy viharok!

Minden kedves látogatónknak kellemes és hasznos időtöltést kívánunk oldalainkon!

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu