Oberleitung blogja

Az idei első viharvadászat (2016.05.25)

Nem túl jó a nagyváradi viharmániások sorsa. Nem elég, hogy idén eddig zivatar is alig volt, de még az a kevés is precizen elkerülte a várost. A "ha a hegy nem megy Mohamedhez, akkor Mohamed megy a hegyhez" elvet követve, kénytelen voltam én a zivatarok elé menni. Ebben remek segitségem lett a nemrég vásárolt használt személygépkocsim!

Indexkép: 

Szezonmentő konvektiv fieszta Nagyváradon (20.09.2015)

Az idei kritikán aluli zivatarszezont az utolsó utáni pillanatban mentette meg a váratlanul jött szeptember 20-ai zivatardömping. Ez a helyzet sokmindenben hasonlit(ott) a tavalyi június 10-ére, amikor szintén futószalagon jöttek a zivatarok. Persze idén minden létező balszerencse előjött és ez most is meglátszott: összesen 6 zivatar vonult el 10-15 km-re tőlem és csak 2 talált valamelyest be.

Indexkép: 

USA feelinges peremfelhő érkezése Nagyváradra!

2014 augusztus 21-én reggel nyugat felől egy hidegfronthoz kapcsolódóan, egy igen látványos peremfelhős zivatar érkezett Nagyvárad térségébe. A zivatar elég sokat "utazott", mire ideért, de a kelet felé növekvő labilitás életben tartotta, sőt egy kicsit erősödött is. Nagyszalontán (Salonta) látványos peremfelhővel vonult át a rendszer (webkamera alapján).

Indexkép: 

Elképesztő villámparádé Nagyváradon

2013 június 10, hétfő: egy nap, amelyik még sokáig emlékezetes marad a nagyváradi "vihar- és villámvadászok", valamint az időjárást kedvelők szemében!

 

Zivatar érkezik Nagyváradra
Indexkép: 

A 2012-es konvektív szezon Nagyváradon!

Sziasztok! Elkészült a 2012-es konvektív szezon videós összefoglalója Nagyváradról. Elég sok munka volt vele, mert 2-3 videó is készült egyszerre, plusz fotók, így elég nehéz (főleg idő- és tárhely-igényes) volt összekalapálni ezt a videót. De a szavak helyett, beszéljen inkább a végeredmény:

http://www.youtube.com/watch?v=RVs-HdgLLbY&

Tartalom átvétel

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu