Bemutatkozik a Viharvadászok Egyesülete - összefoglaló a rendezvényünkről

Storman képe

"Bemutatkozik a Viharvadászok Egyesülete" címmel egy 3 előadásból álló rendezvényt tartottunk 2017. február 25-én Budapesten, az OMSZ székházában. A Magyar Meteorológiai Társaság közreműködésével megtartott esemény kiválóan sikerült, a médiajelenléten túl a szakmában régóta tevékenykedő öreg rókák és a viharok világával most ismerkedő friss arcok egyaránt jelen voltak. (klikk a képekre a nagyobb verzióhoz)

Először jómagam tartottam egy ismeretterjesztő előadást "Heves viharok, szupercellák, tornádók" címmel, régi hazai és friss amerikai anyagokkal egyaránt jól megtömve. Következő, "Mivel foglalkozik a Viharvadászok Egyesülete?" című előadásomban arról volt szó, hogy hogyan kapcsolódnak mindehhez az Egyesület tevékenységei, céljai, és milyen eredményeket sikerült eddig elérni.

Az alábbi rövid videó egy kis részletet tartalmaz abból a fejezetből, ahol az "És akkor mi is az a tornádó?" témakörét járom körül.

A harmadik előadáson pedig érdekes hazai esetek kerültek részletes bemutatásra Kun "Devilstorm" Sándor által. Kollégám "Szupercellák összeolvadása 2015-ben és 2016-ban" címmel izgalmas szakmai csemegét jelentő folyamatokat boncolgatott a kivetítőn.

A prezentációk után meglepetésként az érdeklődők az OMSZ központi előrejelző termében egy fél órás bemutató keretében közvetlen betekintést nyerhettek a prognóziskészítés folyamatába. Ezután az elmaradhatatlan sör-vacsora-esőtánc kombó következett a közeli Il Treno Étteremben. Az alábbi képeken az figyelhető meg, amint Adaz cimborám igyekszik a lehető legprecízebben elsajátítani az ún. "kitaposott ökörbéka" pózt, elirigyelvén az általam Colorado Springs-ben már jól begyakorolt konfigurációt.

Ifjú titánok, bimbózó tehetségek:

Kőkemény szakértés:

 

Köszönjük minden résztvevőnek, hogy jelenlétükkel megtiszteltek minket és emelték a rendezvény fényét, szuper jól éreztük magunkat :) A közeljövőben két alkalom is lesz, amelyeken újra összejöhetünk, ezeket hamarosan be is jelentjük, úgyhogy aki erről a körről lemaradt, még van esélye pótolni :)

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu