Március végi hidegfront

fetcroll képe

2016.03.29-et írunk. Hosszú idő után végre megérkezett a tavasz, gyönyörű napsütéses, kifejezetten enyhe időre ébredtem. Késő délelőttre olyannyira felmelegedett a levegő, hogy napon 27 fokig felkúszott a hőmérő, ezt ki is használva gyorsan napoztam is egyet.

Késő délután kezdett érdekessé válni a helyzet, amikor is szupercella gyanús képződmények lépték át az osztrák-magyar határt Szombathely magasságában. Gondoltam, ezekből a szép kis izolált cellákból biztos levánszorog valahogy egy Kaposvárig, így készenlétben álltam, folyamatosan figyelve a radart, műholdképet és a villámtérképeket is természetesen. Estig semmi érdekes nem történt, kisebb cumulusok rohangáltak odafönt, aztán valamivel fél 7 előtt kezdett érdekesebbé válni az égkép messze ÉNY felé. Nosza, kaptam a felszerelésemet és kivágtáztam a város közepén lévő dombra, ahonnan aránylag jó kilátás nyílt ÉNY felé.
Nem telt el sok idő, és a gyorsvonat sebességével vetekedve egy pazar peremfelhő kezdett el kirajzolódni. No, gondoltam, Kaposvár ismét csak behúzza a lehetőségekhez képest a maximumot. Villámokat  is láttam, nem egy lecsapót, csak sajnos egyet sem sikerült lencsevégre kapnom.
Tökéletes akció volt ez így március végén, remélem nem sokat kell várni a következő eseményre.

Jöjjenek végül a képek, hasonlóan szép struktúrákat kívánok minden kedves viharvadásznak a szezonban!

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu