Esetleg mini-szupercellák érdekességként

Neofita képe
Fokozat: 

Mai nap érdekes lehet mini-szupercellák tekintetében. Bár az igen bitang szélnyírással nem biztos, hogy egyensúlyt tudnak teremteni a modellek által előrejelzett, kissé vérszegény labilitási paraméterek, de amennyiben ez megvalósul (ECM konv. analízisre pillantva, ennek felcsillan a reménye), látványos, de vélhetően teljesen veszélytelen LP-Szupercellákban gyönyörködhetünk néhol az országban.

Pontos kialakulási helyük, sőt maga a kialakulásuk is erős bizonytalansággal terhelt ugyan (hiszen a nedvesség is határon mozog, és az itt-ott fellelhető markánsabb nedvességkonvergenciák mellett alsó szinteken több helyen is divergens területeket mutatnak a modellek), de gondoltuk, nem hagyjuk figyelmen kívül a mai esélyeket sem, hiszen látványos felhőformációk kialakulhatnak. Ezúttal ezt hivatott jelezni a !-es fokozat is.

Érvényesség vége: 
2017, július 1 - 06:00

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu