A hét további napjain is előfordulhatnak kis eséllyel felhőtölcsérek

Neofita képe

Mai nap kisebb, a következő napokban némileg nagyobb (de még mindig nem kifejezett) eséllyel továbbra is előfordulhatnak nem-mezociklonális tubák Magyarország felett, ahogy ez előfordult az elmúlt napokban is http://szupercella.hu/node/2843
A tubák gyakorlatilag az országon belül bárhol kialakulhatnak, ahol a feltételek időlegesen együttállnak majd a jelenség létrejöttéhez. Mivel a helyzet nem túl acélos, és nem az a tipikus felállás, ami akár károkozó tornádót is támogatna, ezért hírben emlékezünk meg a dologról, előrejelzés kiadása nem tűnik indokoltnak. Amennyiben az egyébként gyakorta analizálható, és tartósan fennálló, markáns alacsonyszintű nedvességkonvergencia területén komolyabb feláramlások (magas SBCAPE) tudnak realizálódni, úgy az alacsony felhőalap mellett többször és több helyen is meg lehet majd figyelni tubákat, tehát érdemes figyelni az eget, és sasolni a radarképet, reanalízis térképeket (utóbbiakhoz Egyesületi tagjaink férhetnek hozzá).

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu