A szezon első hírnökei

HenzDani képe

E hét keddi napján a hosszú, kemény és egyben varázslatos tél után végre berobbant a légkör.

2017. április 4-én délután Búcstól délre-délnyugatra alakultak át a gomolyfelhők zivatarfelhőkké, amelyek Tata térségében tevékenykedtek, ahol még jég is esett. Ez az észak-dunántúli viharfelhő az alábbi első 2 képen látható. Később, 19 óra tájékán, nem sokkal naplemente előtt pedig Komárom környékén jelent meg egy gomolyfelhősor, mely aztán villámokat is szórt. Ez a gomolyfelhősor a harmadik fotón tekinthető meg. Közben az északi-északkeleti égbolt alja fel-felvillant, ez a zivatarfelhő fokozatosan kúszott dél felé, és Érsekújvár térségét is megostromolta, s ezen égiháború fényei már-már megvakították a búcsi kémlelőket is.

Áprilishoz képest igen jó teljesített ez az eseménydús nap, és remélhetőleg a búcsi zivatarszezon is hamarosan elkezdődik.. :)

 

 

Mikor történt?: 
2017, április 4 - 16:49

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 1 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu