A mai napon az elmúlt időszak legígéretesebb konvektív helyzete várható

gbond képe

Az előző napokon említett magassági teknő tovább közeledik NY felől a Nagy-Síkság felé, ezzel némi hidegadvekciót okozva a magasban. Ehhez kapcsolódóan a talaj mentén egy újabb ciklon mélyült ki a Sziklás-hegység felett. A Kansas-Oklahoma-Texas államokon át húzódó konvergencia ma is jelen lesz, emellett az alacsony szintű jet is egyre nagyobb hangsúlyt kap, ami magas nedvességtartalmú levegőt szállít a térségbe.


 

A labilitás (1500-3000 J/kg) és a szélnyírás (17.5 m/s felett) bőven elegendő lesz szupercellák kialakulásához, az előbb említett területen.
 

Kora délutántól a záróréteg megszűnésével elszórtan a zivatarok gyors kipattanására lehet számítani, ezek az átlagosnál nagyobb valószínűséggel produkálnak tornádót és szignifikáns jégesőt. A legnagyobb bizonytalanságot a zivatar lefedettség jelenti.

Ezen kívül Dél-Karolinában, illetve Georgia területén van esély szupercellákra. A Mississippi völgyének északi részein is kipattanhat egy-két heves zivatar, amelyek nagyméretű jéggel, és heves kifutószéllel járhatnak.
 

felhasznált forrás: spc.noaa.gov

Komoly kis zivatarlánc

Komoly kis zivatarlánc alakult ki Dallas-tól nyugatra.
http://chase.tornadovideos.net/pages/full_screen

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 1 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu