Konvektív elemzés a keddi napra

gbond képe

Az elmúlt napokban a síkságon átvonuló melegfront elérte a Nagy-Tavak térségét, miközben mozgása lelassult. Közben Nyugat-USA felől egy magassági teknő közeledik a síkság felé. A jelenleg Nebraska középpontú talajmenti ciklon déli oldalán továbbra is egy dry-line húzódik Kansas, Oklahoma és Texas államokon keresztül, kisebb konvergenciát biztosítva.


 
E vonal mentén, illetve a meleg légtömeg betüremkedése területén igen magas, CAPE 2000-6000 J/kg értékek lépnek fel (amelynek nagy része a záróréteg miatt sem érvényesül), a szélnyírás e labilis terület határán, illetve Oklahoma és Texas területén ér el 15-20 m/s-nál nagyobb értékeket (a melegfront DK-i részét, D-Karolina, Georgia államot figyelmen kívül hagyva.)
 

Összegezve, a leghevesebb szupercellák Texas középső 3/4-én és Oklahomában várhatóak, ezt támogatja az immáron óceán felől érkező nedvesebb levegő is.

egyéb forrás: spc.noaa.gov

 

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 1 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu