Szupercellák délkeleten - ízelítő a 2016.06.17-i viharvadászatról

blogisztan képe

Az Adaz, Kriszti, Gbond, blogisztan alkotta csapat tagjaként 2016.06.17-én a délutáni órákban Orosházától Hódmezővásárhely felé haladva kaptuk el ezt a gyors haladású szupercellát. A falfelhővel díszített hátoldali leáramlás (RFD - a clear slot is megjelent) csapadéka mintha színtiszta jégből állt volna. Rendesen fel kellett venni a tempót a klasszikus szupercellával, majd miuán "elengedtük", újabb példányokkal találkoztunk. Minderről bővebben egy komplett viharvadász beszámolóban!

Erős utómunkát igényelnek az első elkapott szupercellánkról készült képek, a sivatagi por, némi alacsonyszintű pára, és a magasba törő feláramlás gomolybuborékai közül kiszóródó tyndall fotózás szempontjából kifejezetten hátrányos volt számunkra (az elmaradhatatlan villanypóznákról nem is beszélve :)

Mindent összevetve elképesztő nap volt, ritkán látott struktúrákkal, persze a 30 m/s körüli nyírás gyakorlatilag mindent bepörgetett, plusz a dk-i határhoz közeli részeken a Cape értéke elérte a 1750, helyenként akár 3000 j/kg-ot is.

Hol történt?: 
Székkutas
Mikor történt?: 
2016, június 17 - 17:15

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu