Súroló gyenge hidegfont

gbond képe
Fokozat: 

A mai nap folyamán egy gyenge hidegfront közelíti meg térségünket. Ennek előterében az Adriai tenger felől meleg és nedves levegő áramlik hazánk fölé, miközben 500 hPa-on egy átmeneti hidegadvekció zajlik le a délután folyamán. Ennek hatására - főleg a Dunántúl NY-i felén - megnövekszik a labilitás mértéke (akár 700-800 J/kg CAPE is lehetséges a GFS szerint). A szélnyírás növekedésével esély mutatkozik szupercellák kialakulására, elsődlegesen Ausztria DK-i, valamint a határhoz közeli K-i sávjában, de országon belül az Alpokalján és estefelé a Kisalföldön sem zárható ki teljesen megjelenésük, főleg, ha a besodródási effektust is figyelembe veszük.
Ez a felkiáltójeles előrejelzés mindössze a szupercellák lehetősége miatt lett kiadva, heves események (szélvihar, jégeső) kialakulásának esélye viszont minimális. Mindenesetre érdemes figyelni délután az eget az Alpokalja környezetében.

Érvényesség vége: 
2015, szeptember 15 - 08:00

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu