Légtömegen belüli zivatarok II.

szupercella.hu képe
Fokozat: 

Hazánk felett továbbra is egy magassági gerinc húzódik bár a holnap érkező hidegfront egy fokozatosan kiépülő szállítószalag formájában már érezteti hatását.  A zömmel helyi hatások érvényesülése mellett a késő délutáni, esti óráktól örvényességi mező érkezhet nyugat felől mely az 1500 J/kg-os talajalapú labilitással, határon billegő nedvességi viszonyokkal megfűszerezve ismét zivatarokat eredményezhet. Az egyre inkább csökkenő 0-6 km-es szélnyírás (jellemzően 5-10 m/s) a tegnapihoz hasonlóan zömmel multicellás ill. egycellás képződményeket hozhat létre melyek fő veszélyforrása a továbbra is fennáló 16-18 fok körüli Delta ThetaE és a 16-20 fokos T2m-Td2m értékeknek köszönhetően a gyengébb "szélviharok" (80-90 km/h), felhőszakadások (Dunántúlon 40 mm! kihullható víz) lesznek. A viharok pontos tér- és időbeli lehatárolása bizonytalanságot hordoz magában ám a jelenlegi futások a Dunántúl térségét favorizálják (főként a késő délutáni óráktól), majd az esti órákban az Alföld területén is aktivizálódhat a légkör.

Megjegyzés:
A tegnapi eseményekhez képest a mai nap várhatóan gyengébb eresztés lesz.

There is a slight chance that thunderstorms will form today above several places producing microbusts and locally higher precipitation amount.

 
Érvényesség vége: 
2015, július 19 - 07:00

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu