Szóra sem érdemes!?

Neofita képe
Fokozat: 

Hazánk időjárását főleg helyi hatások irányítják. Az ország nagy részére viszonylag száraz légprofil  lesz a jellemző, de az alacsony szinten fellelhető konvergens zónák orográfiai segítséggel kipréselhetnek néhány, várhatóan  nem túl hosszú életű zivatart. Ezen zivatarok zömmel a Nagykanizsa-Nyíregyháza vonaltól északra jelenhetnek meg (azon belül is inkább ÉNy-on és ÉK-en) a délutáni órákban és döntően nem járnak majd heves eseménnyel. Amikre esetleg igen kis eséllyel, és erősen lokálisan mégis számítani lehet, az főleg ÉK-en légzuhatag (90 km/h-t megközelítő szélerősséggel), valamint (inkább) ÉNY-on nem-mezociklonális tuba, valamint igen kicsi eséllyel hegyvidéki területeink felett villámárvíz. Komolyabb jégesőnek az esélye végképp elenyésző.

Összességében előfordulhat, hogy semmilyen kirívó időjárási eseményről nem jön  majd hír a nap folyamán, de egy rövid helyzetelemzést talán megért a hét utolsó munkanapja.

Érvényesség vége: 
2014, július 26 - 06:00

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu