Légtömegen belüli zivatarok, villámárvíz esélyével II.

kkorneel7 képe
Fokozat: 

Az időjárási helyzetkép nagyon hasonlít a tegnapi naphoz, amelyet külön így nem részletezünk, az alábbi linken olvasható:

http://szupercella.hu/Legtomegen_beluli_zivatarok_villamarviz_eselyevel_tobb_napon_keresztul

Ehhez képest annyi eltérést említünk meg, hogy az ECMWF a Duna-Tisza-közére is számol jelentős labilitással (a GFS ilyen tekintetben visszafogottabb arra a térségre), így zivatarok az említett kísérőjelenségekkel ott is megjelenhetnek. Igazi középszintű kiszáradás híján a 90 km/h-t elérő, illetve azt meghaladó kifutószélnek kicsi a valószínűsége. Az elsődleges veszélyforrás továbbra is a felhőszakadás.

As yesterday, today we also expect slow-propagating multicell or pulse-type storms with the threat of flash floods. The storms can develop almost everywhere, but mainly in the western part of the country (and between the Duna and Tisza, according to the ECMWF).

Érvényesség vége: 
2016, július 26 - 08:00

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu