Légtömegen belüli zivatarok, villámárvíz esélyével III.

devilstorm21 képe
Fokozat: 

Az időjárási helyzetkép nagyon hasonlít az elmúlt napokhoz, amelyet külön így nem részletezünk, az alábbi linken olvasható:
http://szupercella.hu/Legtomegen_beluli_zivatarok_villamarviz_eselyevel_tobb_napon_keresztul
   
 
Az elmúlt napokhoz képest várhatóan az Alföld területén is megjelennek a lassú mozgású (terjedésű) zivatarok (klaszterek, esetleg a tegnapihoz hasonló gyenge fejlődésű MKR) a korábbihoz hasonló kísérőjelenségek mellett (ECM kedvezőbb konvektív paramétereket vár az Alföld területére, mint a GFS). A síkvidéki területeinken, elsősorban a nagyobb településeken okozhat gondot a hirtelen lezúdoló nagy mennyiségű csapadék (30-40 mm), mely villámárvizeket okozhat. A zivatartevékenység akár az estébe nyúlóan is folytatódhat.

As the past few days, today we also expect slow-propagating multicell or pulse-type storms with the threat of flash floods. The storms can develop almost everywhere.

Érvényesség vége: 
2016, július 27 - 08:00

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu