Villámok, lidércek, gömbvillámok - Interjú Csirmaz "kaLman" Kálmánnal az MR1 Kossuth Rádióban

szupercella.hu képe

2014. május 28-án az MR1 Kossuth Rádió Közelről című műsorában 16:45-től Kránitz Balázs beszélgetett egy riport keretében Csirmaz "kaLman" Kálmánnal, a Viharvadászok Egyesülete egyik alapító tagjával, az OMSZ meteorológusával, a Siófoki Viharjelző Obszervatórium viharjelző munkatársával. A téma apropóját a májusi időszak zivataros időjárása adta, mely során többek között a villámok okoztak komoly problémákat. Elpusztult tehenek, megsérült épületek, lángoló nádas és közlekedési fennakadások kísérték a viharok útját. A beszélgetésben szó esik a rejtélyes lidércekről és gömbvillámokról is.

A videó a http://www.youtube.com/watch?v=pHWNJhruTjM címen érhető el, érdemes a lejátszó méretén nagyítani, ill. 480p minőségben megtekinteni a felvételt. Alternatívaként az alábbi lejátszóban is megtekinthető, de itt kisebb méretű, érdemesebb közvetlenül a YouTube-on megnézni.

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu