Egy-két hibrid, esetleg marginális szupercella

devilstorm21 képe
Fokozat: 

A nyugati országrész felett meleg-nedves szállítószalag (MNSZ) épülget, melyhez a tegnapi nappal ellentétben már jelentősebb labilitás (késő délutánra  ~1500 J/kg SBCAPE)  is társul, így ez  elegendő nedvességgel és a 10-15 m/s-os 0-6 km-es nyírással (némi helikalitással; nedv. konv + orografikus emeléssel fűszerezve) párosulva egy-két marginális szupercella vagy épp hibrid kialakulását sejteti. A zivatarok megjelenésére elsősorban a nyugati, másodsorban (bizonytalansággal terhelten) az északi területeinken számíthatunk. A helyzet kis valószínűség mellett a heves kategóriát is súroló jelenségeket (~2 cm jégméret; jellemzően nem túl erős légzuhatagok)  is felvonultathat lokálisan, melyre az Alpokalján van a legnagyobb esély.
Mindezek ellenére egy ! kerül kiadásra.

An ! category has been issued because the possibility of  hybrid multi/supercell (or marginal supercell) thunderstorm developement on the west side of the country. Severe weather events (~ 2 cm hail and not too strong burst) cannot be ruled out.

Érvényesség vége: 
2017, július 9 - 22:00

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu