Minimális esély akcióra délnyugaton

Neofita képe

A mai nap, nagyon kicsi eséllyel tartogathat meglepetést elsősorban Dny-on, ahol a késő délutáni, esti órákban átfedésbe kerülhet a megfelelően magas labilitás az akár 20m/s-os (0-6 km-es) szélnyírással, valamint szintén ebben az időszakban határon túlról is besodródhat SC a jelzett területen. A magas szélnyírás oka, hogy közel húzódik északról az országunkhoz egy Jet, melyhez tartozó divergens zónák részben rásegíthetnének a konvekcióra, de területi eloszlása nem igazán van szinkronban a labilitási paraméterekkel. Más nagytérségű emelő hatást viszont nem igen lehet felfedezni a modellekben, valamint a nedvesség és a labilitás vérszegénysége is azt jelzi, a nappali órák nagy részében nem várható érdemi esemény az ország nagy részén.

Összességében a helyzet nem igazán érdemel konvektív előrejelzést, de a minimális délnyugati esélyek miatt, gondoltuk, egy hírt megérdemel. :)

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 1 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu